Uppdrag

Yrkesskicklighet

Yrkesskicklighet är vårt hantverkskunnande och stolthet.

Våra medlemmar i STM har dokumenterad utbildning och gedigna kunskaper inom föreningens tre yrkesskrån.

Du som kund är garanterad en auktoriserad hantverkare som med rätt kompetens, materialkunskap, kvalitetskännedom och stilhistoria kan utföra kreativa lösningar efter era önskemål för olika miljöer och behov.

Tradition

Tradition står för vår kompetens att förvalta hantverksyrkets historiska utveckling.

Tapetseraryrket i Sverige har utvecklats sedan i mitten av 1500-talet. Yrkeskunnandet har gått i arv genom generationer, utan att värdefull kunskap eller kompetens förlorats på vägen. Möbeltapetserare, gardinmakare, sadelmakare och bilsadelmakare genomgår hantverkets samtliga stadier - lärling, gesäll och slutligen mäster. På detta sätt behålls yrkeskunskaperna intakta.

Trend

Trend innebär att vi håller oss uppdaterade inom nya tekniker och material samt följer med vad som händer inom färg, form och inredning.

STM medlemmar samlas regelbundet för vidare kompetensutveckling i form av studiebesök, föreläsningar och kurser samt en gång om året på våra branschdagar. Den goda kontakten med våra samarbetspartners skapar en direkt informationskanal när det gäller nyheter inom våra yrken. Allt för att vi ska kunna behålla ett brett sortiment av kvalitet i våra hantverk.

Bildbank

Hantverksmässigt utförda arbeten av medlemmar i Sveriges Tapetserarmästare- STM.