• stf16
  • rodf_korr
  • img_3345
  • 2-4
  • img_2132_korr
  • 4
  • 160710_orebro-gusatvssons-eftr-2016_9978
  • 2
  • img_20200508_104034_korr
  • grongrupp1

Möbeltapetserare

Gör skillnad med ditt hantverk 


En möbeltapetserare jobbar främst med omklädsel och stoppningsreparation av möbler eller med lego- och nytillverkning kopplat till stoppning och klädsel. Ett väl utfört jobb som möbeltapetserare är till stor glädje och nytta för såväl den privata- som den offentliga kunden.

Hållbarhet och ett modernt miljötänk  

Genom att på ett högkvalitativt sätt klä om och renovera möbler för hemmet eller för restaurangen, hotellet eller kontoret, kommer nyttjandet av den befintliga möbeln fortgå i framtid men i ny- eller återskapad skepnad. På så vis bidrar vi till långsiktig hållbarhet genom vårt yrke. Vi följer även med i den materialutvecklingen som ständigt pågår berörande stoppning, textil med mera och som främjar miljön i rätt riktining, samtidigt som vi ständigt förbättrar våra metoder för återbruk och resurstänk.
​​​​​​​

Antika- eller moderna möbler

Oavsett om det är en fåtölj som har funnits i familjen i generationer, en soffa inköpt på loppmarknad eller en stol från vinden, krävs det rätt kompetens när möbeln behöver renoveras.  
Genom att välja en möbeltapetserare som är medlem i Sveriges Tapetserarmästare får kunden hjälp av en hantverkare med stor yrkesstolthet, rätt hantverkskompetens och som även har stort kunnande gällande stilhistorik, möbel- och inredningstextiler osv och som därmed utför tjänster med högsta kvalitet och samtidigt kan göra en möbel rättvisa. Om det är en fåtölj från 1800-talet ska stilen och känslan vara densamma efter omklädsel som ursprungligt original. Om det gäller en Carl Malmsten eller Arne Jacobsen gäller en annan teknik, stil- och materialkännedom, 

Offentlig miljö

Restauranger, kontor, hotell, kyrkor, museer med flera är kunder där vi möbeltapetserare gör stor insats, genom till exempel omklädsel och reparation av sittmöbler i olika utförande, men även genom andra typer av uppdrag som ljudabsorbering, beklädnad av skärmväggar med mera. Hantverkare medlem i Sveriges Tapetserarmästare har förutom rätt praktisk kompetens, även aktiv kontakt med leverantörer som erhåller den senaste tekniken berörande beklädnasmaterial för offentlig verksamhet, som oftast ställer högre krav på hållbarhet- och olika klassifieringskrav etc.

Kontakt​​​​​​​


Eftersom föreningen inte har ett bemannat kansli ombeds ni kontakta styrelsen enligt nedan epostadress.
kansliet@tapetserarmastare.se.

Är du intresserad av att utbilda dig till möbeltapetserare? 


Se aktuella utbildningar →