Bli en del av Sveriges Tapetserarmästare 

Om du vill bli medlem i Sveriges Tapetserarmästare som auktoriserad hantverkare krävs det att du inom något av våra tre yrken har en dokumenterad utbildning, har avlagt arbetsprov för gesäll- eller mästarbrev eller ha en lång och gedigen yrkeserfarenhet som motsvarar utbildning. 

Våra medlemskap

Yrkesverksam medlem 

Vårt vanligaste medlemskap är yrkesverksam medlem. Det innebär att du är egenföretagare och bedriver verksamhet, är utbildad,  innehar gesäll- eller mästarbrev eller har motsvarande lång erfarenhet inom något av våra tre yrken, .

Branschanställd medlem 

Om du inte bedriver egen verksamhet men är anställd inom något av våra tre yrken kan du vara branschanställd medlem. Ett ytterligare krav här är att ägaren till företaget du arbetar på är yrkesverksam medlem hos oss.  

Adept 

Som adept har du genomfört din utbildning men inte kommit upp i antal timmar motsvarande gesällbrev. Du har registrerat egen verksamhet och kommer att få en mentor hos oss. Mentor-adept-avtal genomförs under tre år och efter det kan du ansöka om att bli yrkesverksam medlem. 

Personligt medlemskap 

Ett personligt medlemskap är för en tidigare hantverkare som nu är pensionär. Du ska ha varit yrkesverksam men är inte det längre.  

Styrande dokument

Stadgar 2018

Etik och praktik

Affärsetiska principer ​​​​​​​

GDPR

Bli medlem

Om du är intresserad av att bli en av oss är det bara att du läser igenom våra olika medlemskap samt styrande dokument och sedan ansöker till Sveriges Tapetserarmästare via vårt formulär!