Gesäll- och mästarbrev

Ansökningsformulär för anmälan till gesäll- respektive mästarprov samt validering finner du om du scrollar ner på denna sida, men läs och skriv ut provbestämmelserna först.
​​​​​​​
All information om provbestämmelserna för gesäll- och mästarbrev i våra tre yrken hittar du här:

​​​​​​​Tapetserare
Gardinmakare
Bilsadelmakare

Ansökan om gesällprov tas emot löpande för vår- respektive hösttermin och behandlas så snart anmälningsavgiften betalats in. I samband med ansökan skickas även bilder på tänkta provobjekt in i separat mail till den ansvariga personen i STM via epostadress: gesall_mastare@tapetserarmastare.se Skriv ”Provobjekt gesällprov” i ämnesraden.

Granskning av gesällprov i tapetseraryrket sker vid ett granskningstillfälle, antingen i maj eller i september på någon av utbildningarna: Tibro Hantverksakademi och/eller Stenebyskolan. 
Granskning av gesällprov i gardinmakaryrket sker vid tre granskningstillfällen och i bilsadelmakaryrket vid två granskningstillfällen, tidpunkter och plats för granskning i dessa yrken sker efter överenskommelse mellan provtagare och granskare.

För att erhålla Mästarbrev i tapetseraryrket, måste man ha genomgått av Sveriges Hantverksråd godkänd Mästarutbildning eller inneha motsvarande av branschen validerade kunskaper. Anmälan till Mästarutbildningen görs via länken ovan. Därefter görs anmälan till den yrkesrelaterade delen i Mästarutbildningen här nedan.

Om du har frågor kontakta: Sveriges Tapetserarmästares gesäll- och mästarbrevsanvarig:
Ylva Johansson, epostadress: gesall_mastare@tapetserarmastare.se

Innan er ansökan behandlas ska en anmälningsavgift på 500 kr inkl. moms, märkt med "gesäll", "mästare" eller "validering", betalats till Sveriges Tapetserarmästares BG: 107-6918.
​​​​​​​Bifoga kvitto på inbetalningen och skicka till  gesall_mastare@tapetserarmastare.se .
Därefter får du ett kvitto/bokföringsunderlag av oss i retur. 

Här nedan är de uppgifter du behöver fylla i för din anmälan för gesäll- respektive mästarprov.

Kontakt​​​​​​​


Eftersom föreningen inte har ett bemannat kansli ombeds ni kontakta styrelsen enligt  nedan epostadress.
(Är du redan medlem ange ditt medlems/kundnr)​​​​​​​​​​​​​​kansliet@tapetserarmastare.se